Jak na plněné ořechové ruličky
Co bude potřebovat:
35 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 18 dkg Hery, 1 menší celé vejce a 1 žloutek, 7 dkg nastr.vlašských ořechů, 1 zarovnaná lžíce kakaa.
Zpracujeme a dáme ztuhnout do lednice.Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o síle 2 mm / když jsem měla siln. plát, tak jsem spodky měla hodně rozteklé/ a nakrájíme si obdélníky cca 4 x 6 cm, které namotáváme na pomazanou /máslem/ trubičku. Když konce těsta dobře spojíme, nemusíme je dávat přes sebe.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. Jestli-že jste trubičky dobře namazali, nemusíte je sundávat horké. Konce hotových trubiček namočíme v čokoládě.
Můžeme plnit pařížskou šlehačkou. . Šlehačka vydrží 2 - 3 dny v lednici.
Můžeme plnit máslovým krémem. / Vydrží v chladnu tak dlouho, jaká byla trvanlivost použitého másla./
Krém: 20 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru - utřeme , přidáme 14 dkg mletých vlašských ořechů a rum podle chuti.
200 ml vody, 150 ml sladkého kond. mléka, 7 dkg polohr. mouky. Mouku zamícháme do vlažného mléka s vodou a vaříme na mírném plameni asi minutku a stále mícháme. Do vychladlého zašleháme 20 dkg změklého másla a moučk.cukr podle chuti. Ochutíme to ještě rumem. Můžete tam zamíchat i oříšky nebo kokos. Je to dobré a ne tak máslové. Krém je po týdnu dobrý, ale trubičky jsou už hodně měkké.
Trubičky můžeme péct 3-4 týdny dopředu. Krémem plníme týden před Vánocemi a jsou proleželé za 1 den. Uchováváme v chladu.
děkuji: ekucharka.net